Bedrijfsgeschiedenis

Wortels in textiel

In 1927 richtte Julius Meijer het bedrijf in Amsterdam op. Hij was textielagent in hart en nieren en wist de straffe importquota's voor Engelse stoffen te omzeilen door garens op kettingen te importeren, om ze daarna bij Nederlandse bedrijven af te laten weven.

Na verloop van tijd benaderde hij Jacques Monas, die toen bij herenconfectiebedrijf 'Van Zuiden' werkte. Hun samenwerking zorgde ervoor, dat het bedrijf een van de belangrijkste bronnen voor buitenlandse stoffen werd. Later was het Jacques die het bedrijf van het Rokin in Amsterdam naar de wat groenere straten van Heemstede verhuisde.

Intussen koos Julius een mooi moment om met pensioen te gaan: één maand na de invoering van de AOW. En hij bereikte ook de rijpe leeftijd van 86!

Moderne tijdperk - financiën en administratie

Een volgende mijlpaal voor het bedrijf was de komst van Stewart Osborne. Stewart vervulde diverse functies bij een Engels/Amerikaanse multinational, alwaar hij verantwoordelijk was voor het opzetten en administreren van buitenlandse dochterondernemingen, evenals het beheren van de verkooporganisatie.

Tijdens zijn werk bij de multinational heeft Stewart de firma Julius Meijer in 1974 als agent aangesteld. In 1985, nu in Nederland woonachtig, vormde hij met Jacques Monas een V.O.F. en verhuisde het bedrijf weer, nu naar Haarlem.

Met de komst van Stewart ging het bedrijf zich steeds meer oriënteren op de financiële en administratieve diensten, die nu het hart van het bedrijf vormen. Toen Jacques in 1990 met pensioen ging, ging Stewart alleen verder. Het zich specialiseren in financiële en administratieve diensten binnen de juridische sector is geen toeval, daar heeft Stewart immers ervaring in. Hij is tevens extern consultant bij Kluwer Fidura geweest.

Site designed and built by 2Sevens Media | Valid XHTML | Valid CSS